Барометр Туристична Миколаївщина: як можна відпочити біля Актівського каньйону під час війни (фоторепортаж)

Туристична Миколаївщина: як можна відпочити біля Актівського каньйону під час війни (фоторепортаж)

Просмотров: 1031
4 Жовтня 2023, 18:17

На Миколаївщині місцевий туризм продовжує бути популярним, незважаючи на війну: функціонують спеціальні агенції, працюють рейсові автобуси. Одне з місць, яке користується незмінною популярністю – Актівський каньйон, розташований неподалік сіл Актово та Трикрати.

У цій місцевості степ перетинає глибока річкова долина, між кам’яними склепіннями каньйону звивається річка Мертвовод. Висота скель місцями можна порівняти з 15-20-поверховими будинками.

Приїхати до каньйону можна і без власного автомобіля. Для цього необхідно спочатку дістатися з Миколаєва до Вознесенська рейсовими автобусами чи маршрутками за 220-250 гривень, або скористатися сервісом «BlaBlaCar». Далі необхідно дістатися до села Актове: з Вознесенська туди ходять автобуси вранці та в обід. Ціна квитка – 50 гривень. Можна дістатися і таксі за 500-600 гривень.

Вартість поїздки з Миколаєва через туристичні агенції в середньому становить приблизно 500 гривень.

У самому селі Актове місцеві жителі здають для туристів свої будинки: можна знайти варіанти лише за 100 гривень на добу. Є також можливість орендувати кемпінг, але ціни будуть вищими. Немає проблем у селі та з харчуванням: працюють магазини та кафе з домашньою кухнею.

Багато туристів на каньйоні у вихідні – туди людей привозять екскурсійними автобусами. У зв’язку з цим охочим сповна насолодитися спокоєм краще їхати саме у будні дні.

« Новини-N » вирішили показати, що чекає відпочиваючих на каньйоні, який єдиний у Європі за своїми геолого-ландшафтними показниками нагадує знамениті каньйони північної Америки.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]