Барометр Держзрада, агентура, продаж зброї: з початку вторгнення РФ СБУ затримала понад 60 кліриків УПЦ (МП)

Держзрада, агентура, продаж зброї: з початку вторгнення РФ СБУ затримала понад 60 кліриків УПЦ (МП)

Просмотров: 339
4 Жовтня 2023, 17:40

З початку повномасштабного вторгнення РФ Служба безпеки відкрила 68 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП), з яких 14 – митрополити церкви.

Про це повідомляє у середу пресслужба відомства.

«Серед викритих злочинів – 20 фактів держзради, колабораціонізму та пособництва країні-агресору. Крім того, правоохоронці розслідують 18 проваджень щодо публічної агітації до релігійної ненависті, а також продажу вогнепальної зброї та поширення дитячої порнографії. У результаті оперативних та слідчих дій 26 фігурантам-представникам УПЦ (МП) повідомлено про підозру, а ще 19 зловмисників уже отримали судові вироки», – йдеться в повідомленні СБУ.

Повідомляється, що двох засуджених кліриків УПЦ (МП) вдалося обміняти на українських воїнів, які перебували в російському полоні.

«За ініціативою Служби безпеки припинено громадянство України 19 представникам УПЦ (МП), які мають російські паспорти та поширювали прокремлівські наративи про війну в Україні. Серед них – митрополити з Київської, Дніпропетровської та Одеської областей, а також з тимчасово окупованого Криму. Також за матеріалами СБУ заборонено в’їзд в Україну понад 177 клірикам РПЦ, у тому числі колишньому митрополиту Роменському і Буринському УПЦ (МП) у Сумській області», – повідомили в СБУ.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]