Барометр В Южноукраїнську відбулася комунальна нарада

В Южноукраїнську відбулася комунальна нарада

Просмотров: 541
2 Жовтня 2023, 16:33

29 вересня 2023 року у залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулася нарада щодо ефективного використання комунального майна у громаді. Нарада відбулася під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марії ДРОЗДОВОЇ за участю керівників соціальних та комунальних служб Южноукраїнської міської територіальної громади.

На нараді обговорювалося питання вільних приміщень для потреб соціальних служб з метою їх компактного розміщення. Частина соціальних установ та організацій міста розташована в одній будівлі (бульвар Квітковий, 4): управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради, частково комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг Южноукраїнської міської територіальної громади», Южноукраїнська міська організація Товариства Червоного Хреста України, Южноукраїнський відділ обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області, управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнське міське товариство інвалідів Союзу організацій інвалідів України, громадська організація Союз Чорнобиль України Всеукраїнської організації інвалідів.

У цій же будівлі можна було б розташувати пункт видачі речей, що були у вжитку, який на сьогодні знаходиться у БП «Чайка» на другому поверсі і тому не може бути доступним для осіб з інвалідністю або для інших мало мобільних громадян. Також послуги швачки територіального центру можна отримати у приміщенні на третьому поверсі, яке знаходиться у гуртожитку за адресою: вулиця Миру, 11. І не усі мешканці громади фізично можуть скористатися цими послугами. Є й інші підрозділи територіального центру, які розташовані у різних куточках міста і не у зовсім доступних місцях. Тому й виникла ідея зосередити майже усю соціальну сферу в одній будівлі у досяжній близькості.

Також гостро стоїть питання з відсутністю у громаді соціального житла для осіб, що потрапили у складну життєву, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб, з метою забезпечення громадян тимчасовим проживанням.

Начальник управління соціального захисту Южноукраїнської міської ради Ельвіри ГЕХАД у свою чергу презентувала проєкт ветеранського хабу, метою якого буде надання допомоги військовослужбовцям, демобілізованим за станом здоров’я або тим, хто проходить реабілітацію після поранень. Ветеранський хаб буде мати надважливе значення для допомоги ветеранам після перемоги, коли усім демобілізованим військовослужбовцям необхідно буде повернутися до мирного життя. Для реалізації цього проєкту необхідне приміщення.

Усі ці питання потребують вирішення.

Учасники наради обговорили різні пропозиції щодо вирішення вище зазначених проблем. Комунальним службам запропоновано переглянути договори оренди приміщень, у яких закінчується термін дії, і надано рекомендації щодо їх розірвання. Начальником відділу комунальної власності управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради Андрієм ЛОПУШЕНКОМ було надано пропозицію щодо реалізації проєкту ветеранського хабу

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія ДРОЗДОВА наголосила на тому, що у першу чергу необхідно забезпечувати потреби громади з метою надання вивільнених приміщень для служб, які надають соціальні послуги соціально незахищеним мешканцям, реалізувати потребу громади в соціальному житлі, а також знайти можливість створити ветеранський хаб, для реабілітації військовослужбовців.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]