Барометр ЄС підготував 27 тисяч українських військових

ЄС підготував 27 тисяч українських військових

Просмотров: 334
30 Вересня 2023, 18:18

Понад 27 тисяч українців пройшли військову підготовку у рамках тренувальної місії Євросоюзу.

ЄС підготував 27 тисяч українських військових

Про це сказав високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель під час відеозвернення до учасників Форуму оборонних індустрій у суботу, 30 вересня.

Очевидно, що інвестиції в оборону України також означають інвестиції у нашу власну європейську безпеку. Ми продовжуємо фінансувати постачання сучасної військової техніки відповідно до пріоритетів, визначених Україною. Також ми проводимо досить велику роботу з військової підготовки. Зараз ми підготували понад тисячу українських солдатів” . , – Заявив він.

Боррель нагадав, що нещодавно ЄС збільшив цільовий показник підготовки у рамках місії до 40 тисяч до кінця поточного року.

“Крім того, наша ініціатива з виробництва боєприпасів, звичайно, добре окупається. Ми здійснили негайні поставки зі складу і зараз орієнтуємось на спільні закупівлі. Цього місяця Європейське оборонне агентство підписало з промисловістю дев’ять рамкових контрактів на загальну закупівлю 155-мм боєприпасів”, – додав голова дипломатії ЄС

За його словами, “ми маємо виробляти більше і швидше, щоб продовжувати підтримувати Україну та поповнювати запаси наших держав-членів”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]