Барометр Захід планує нарощувати виробництво зброї в Україні, – NYT

Захід планує нарощувати виробництво зброї в Україні, – NYT

Просмотров: 271
29 Вересня 2023, 17:24

Західні лідери закликають виробляти зброю в Україні. Вони вважають, що це стане економічним розвитком України та прибутковою справою для західних виробників зброї.

Про це пише  The New York Times .

Напередодні глава НАТО та міністри оборони Великобританії та Франції здійснили оголошений раніше візит до Києва на знак незмінної солідарності, хоча вони відзначають мету виробництва зброї в Україні.

Офіційні особи вважають розширення власної української збройової промисловості необхідним економічним розвитком країни, що постраждала від війни.

Це також потенційно прибуткова перспектива для західних виробників зброї, хоч і ризикована в країні, яка щодня бомбардується Росією.

Ці візити відбулися за день до форуму з міжнародними військовими підрядниками, скликаного українським урядом, який сподівається, що вони приєднаються до розвитку промислового потенціалу для створення та ремонту зброї в Україні. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, у заході візьмуть участь представники 165 компаній із 26 країн.

Західні країни мають проблеми з виконанням своїх зобов’язань щодо зброї перед Україною, зокрема щодо артилерійських боєприпасів, і виснажують власні запаси швидше, ніж їх можна поповнити.

Військова промисловість, яка скоротилася після холодної війни, важко переобладнала і знайшла адекватні запаси матеріалів, щоб наростити виробництво на повну потужність — і цього недостатньо. Військові США підписали контракти з компаніями на будівництво двох нових виробничих ліній з виготовлення артилерійських снарядів та ще однієї для їхнього заповнення вибухівкою.

Після зустрічі з президентом США Джо Байденом минулого тижня президент України Володимир Зеленський сказав, що він уклав “довгострокову угоду” зі Сполученими Штатами щодо спільного виробництва зброї, але заява Білого дому була більш обережною, заявивши, що адміністрація Байдена проведе конференцію у найближчі місяці”. вивчаючи варіанти спільних та спільного виробництва”.

Деякі виробники зброї вже працюють над тим, щоб закріпитись в Україні. Rheinmetall, німецький гігант виробництва зброї, оголосив у травні, що поєднується з українським державним Укроборонпромом для виробництва бронетехніки та танків в Україні.

Наприкінці серпня британська BAE Systems заявила, що підписала угоду про дослідження виробництва 105-міліметрової артилерії в Україні, але не уточнила, коли це розпочнеться.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]