Барометр Росія глушить GPS-зв’язок кораблів у територіальних водах Румунії: чим це загрожує

Росія глушить GPS-зв’язок кораблів у територіальних водах Румунії: чим це загрожує

Просмотров: 329
29 Вересня 2023, 15:56

Росія активно і постійно глушить GPS-зв’язок кораблів у територіальних водах Румунії, що породжує ризик зіткнень.

Про це заявив начальник Штабу оборони Збройних сил Румунії Даніель Петреску, повідомляє Рубрика, посилаючись на Romania Journal.

За його словами, Румунія і НАТО мають готуватися до тривалого протистояння з режимом у РФ.

«Зараз ми не бачимо кінця цій війні, і хоча ми захоплюємося стійкістю українського суспільства перед обличчям російських нападів, ми також повинні готуватися до тривалої конфронтації з режимом російської федерації. Ми дуже добре відчуваємо цю конфронтацію, особливо на східному фланзі НАТО і особливо в регіоні Чорного моря. Війна Російської Федерації в Україні фундаментально дестабілізувала Чорноморський регіон», – сказав Петреску на форумі Euroatlantic Resilience Forum, організованому Бухарестом.

Він уточнив, що Румунія дуже добре відчуває це протистояння, особливо на східному фланзі НАТО і особливо в Чорному морі.

«Існує постійний ризик, пов’язаний зі зростанням ймовірності інцидентів на кордоні НАТО, спричинених можливістю того, що певні безпілотники чи ракети можуть промахнутися. Інфраструктура Румунії або комерційні судна в територіальних водах Румунії можуть бути вражені помилково», – додав він.

Ще одна небезпека, на яку звернув увагу головком румунської армії, – це морські міни, які дрейфують у Чорному морі.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Румунія переміщує засоби ППО ближче до своїх населених пунктів на Дунаї на кордоні з Україною, де російські безпілотники атакують зернові об’єкти. Також у цьому районі планують розмістити додаткові військові спостережні пункти та патрулі. Ці заходи є ознакою зростаючої стурбованості Румунії та альянсу НАТО тим, що війна може перекинутися на її територію.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]