Барометр Сейм Латвії схвалив проект Концепції нацбезпеки – він передбачає закриття деяких російськомовних ЗМІ

Сейм Латвії схвалив проект Концепції нацбезпеки – він передбачає закриття деяких російськомовних ЗМІ

Просмотров: 253
28 Вересня 2023, 17:50

Депутати Сейму Латвії схвалили проект Концепції національної безпеки, один із пунктів якої передбачає закриття латвійських громадських ЗМІ російською мовою. «За» проголосували 68 парламентаріїв, 10 були «проти».

«З 1 січня 2026 року зміст, створюваний громадськими медіа, має бути лише латвійською мовою та мовами, що належать до Європейського культурного простору…Держава, припинивши фінансування змісту російською мовою, завершить процес створення єдиного інформаційного простору, у свою чергу, зміст російською мовою в комерційних медіа за приватні кошти продовжить бути присутнім», – цитує видання Delfi текст документа.

За даними агентства LETA, цей пункт було включено до концепції на пропозицію Мінкульту. Раніше Латвійське радіо та Латвійське телебачення (LTV) виступили проти заборони на створення громадськими ЗМІ з 2026 року контенту російською мовою. Також Рада з громадських електронних ЗМІ (SEPLP) закликала Сейм відмовитися від цього плану.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]