Барометр У Вознесенському районі осквернили ще одну могилу українського воїна

У Вознесенському районі осквернили ще одну могилу українського воїна

Просмотров: 698
28 Вересня 2023, 17:48

У Вознесенську поліцейські розпочали розслідування інциденту, пов’язаного із оскверненням меморіальної плити воїна Збройних сил України, який загинув у війні за незалежність країни. Інцидент стався на автодорозі “Вознесенськ-Братське”.

Поліція виявила інформацію про осквернення меморіальної плити у соціальних мережах. Очевидці повідомили, що з могили вирвали рамку із фотографією загиблого воїна

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою, що спричинила осквернення та руйнування місць поховань військовослужбовців ЗСУ, загиблих захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії РФ». За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Правоохоронні органи вживають необхідних заходів для виявлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до осквернення меморіальної плити.

Нагадаємо, за останній тиждень це вже друге повідомлення поліції про осквернення меморіальних знаків воїнам ЗСУ. Так, вандали пошкодили пам’ятник, встановлений між селами Максимівка та Киселівка на честь двох українських воїнів Віктора Іньшина та Василя Горяна.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]