Барометр ЗСУ підтвердили повернення «вагнерівців» на фронт

ЗСУ підтвердили повернення «вагнерівців» на фронт

Просмотров: 289
27 Вересня 2023, 14:50

Найманці російського ПВК Вагнер повернулися на фронт для участі у війні проти України. 

Про це сказав начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш у коментарі для РБК-Україна у середу, 27 вересня.

“Ми підтверджуємо, що “вагнерівці” присутні на території Східного угруповання військ. Це військовослужбовці ПВК Вагнер, які були на території Білорусі. Зараз там розформовують їхні табори. Їм там було близько восьми тисяч. Нині частина цих бойовиків поїхала до Африки, а хто- то переукладає контракти з Міністерством оборони РФ і повертається сюди, на схід України, для участі у бойових діях – і як інструктори, і як військовослужбовці”, – розповів він .

За словами Євлаша, йдеться про залишки ПВК – близько 500 осіб, яких російське командування планує залучити до війни.

“Однак суттєвої загрози, такої, як раніше, вони нести не будуть, оскільки немає їхнього головного поводиря Пригожина. Ці люди справді є одними з найбільш підготовлених у російській армії, проте суттєвою загрозою “геймченджером” вони не стануть”, – запевнив він .

Нагадаємо, 22 вересня з’явилася інформація, що “вагнерівці” нібито прибули до зони бойових дій у Херсонській області. У той же день керівник об’єднаного прес-центру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк припустила, що росіяни навмисне розганяють чутки про “вагнерівців” у Херсонській області, сподіваючись таким чином підняти бойовий дух свого окупаційного війська.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]