Барометр Названо терміни початку переговорів про вступ України до ЄС

Названо терміни початку переговорів про вступ України до ЄС

Просмотров: 222
26 Вересня 2023, 17:43

Глава Європарламенту Роберта Мецола заявила, що держави-члени можуть розпочати офіційні переговори з Україною вже у грудні.

Про це повідомляє The Guardian .

Європейський Союз має розпочати велику хвилю змін, щоб підготуватися до вступу України як країна-член, заявила глава Європарламенту, при цьому “нічого не має бути без уваги”, включаючи скасування торгових тарифів та надання Києву доступу до внутрішніх ринків до набуття повноправного членства.

Глава Європарламенту Роберта Мецола заявила, що очікує, що держави-члени розпочнуть офіційні переговори з Україною вже у грудні.

“Якщо вони рухаються швидко, ми маємо відповідати цій швидкості”,– закликала вона.

Мецола висловлює свіже мислення деяких лідерів ЄС, які вважають, що блок має прискорити доступ до України – та балканських країн, які також подали заявки – для того, щоб обмежити ризик російського втручання на цих колишніх радянських теренах.

Вона хоче, щоб офіційні переговори розпочалися до Різдва. Рішення залишається за міністрами ЄС, які проведуть офіційну зустріч у грудні після публічного звіту у жовтні про прогрес України у реформуванні судової системи, боротьбу з корупцією та відкриття ринків.

“Я чекаю на конкретні результати, тому що найгіршим сигналом може бути те, що ми поставили перед цими людьми цілі та терміни, які самі не можемо виконати”, – підсумувала Мецола.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]