Барометр Зимова площа морського льоду в Антарктиді побила рекордний мінімум – вчені

Зимова площа морського льоду в Антарктиді побила рекордний мінімум – вчені

Просмотров: 245
26 Вересня 2023, 15:35

2023 року зимова площа морського льоду в Антарктиді побила рекордний мінімум, встановлений 1986 року, відразу на мільйон квадратних кілометрів.

У вересні морські льоди Антарктиди досягають максимальної площі – в середньому 18,71 мільйона квадратних кілометрів. 10 вересня цього року площа морського льоду досягла 16,96 мільйона квадратних кілометрів, після чого почала знижуватися, випливає з інфографіки Національного центру даних США зі снігу та льоду.

Дослідники попереджають, що це може мати катастрофічні наслідки для таких тварин, як пінгвіни, які розмножуються і вирощують дитинчат на морському льоду, а також прискорює глобальне потепління, зменшуючи кількість сонячного світла, яке відбивається білим льодом назад у космос.

Антарктида – один з регіонів Землі, що найбільш стрімко нагріваються.

Літо 2023 року стало найспекотнішим в історії спостережень: повідомляли про кілька температурних рекордів. Метеорологи ООН пов’язують рекордну спеку з антропогенною зміною клімату та початком Ель-Ніньо – підвищення температури екваторіальних вод Тихого океану.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]