Барометр У Хмельницькій області банкір обікрала вдів та дітей загиблих воїнів ЗСУ

У Хмельницькій області банкір обікрала вдів та дітей загиблих воїнів ЗСУ

Просмотров: 493
23 Вересня 2023, 10:28

У Хмельницькій області керівниця відділення банку крала гроші в родин загиблих на війні Росії проти України. Її вже затримала поліція. Підозрювана обіцяла вигідний обмін валют і депозит у банку та виманила у родичів загиблих захисників понад 5 млн грн.

У Хмельницькій області банкір обікрала вдів та дітей загиблих воїнів ЗСУ

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ганни Махно.

Син військового, 57-річного Дмитра Ямчука, Назар Ямчук каже, що його батько загинув на війні. Чоловік добровольцем пішов захищати Україну в перші дні війни. Дмитро Ямчук загинув у серпні 2022 року, коли потрапив під ворожий обстріл. Родина чоловіка й досі не може оговтатися від втрати.

“Він був чесною людиною, він був прикладом для мене в багатьох аспектах життя. Я б краще тих коштів не мав би, а мав би живого батька”, – каже син військового Назар Ямчук.

Все почалося з того, що родина отримала перші виплати з компенсації після загибелі захисника. Прийшли до банку оформити рахунки. Керівниця дуже співчувала. Невдовзі зателефонувала нібито з унікальною пропозицією – купівля валюти за комерційним курсом.

Вона обіцяла, що це дозволить зберегти на гривню-півтори з кожного долара. Запросила, розповідає Назар, до свого кабінету, оформлювала гарантійні документи. І запевнила, мовляв, що не через касу, а особисто прослідкує за грішми.

За 2 місяці таки особисто надала валюту замість гривень. І порадила обміняти ще більше грошей. Тоді родина захисника знову занесла їй гроші.

Коли через три місяці так і не змогли повернути свої гроші – Назар із мамою пішли до поліції. Виявилося, вони такі не одні. Жінці інкримінують заволодіння понад 5 мільйонами гривень.
 
“Дізнавшись про отримання допомоги загиблих військовослужбовців з Білогірщини, зустрічалася з родичами. Пропонувала їм вигідні умови, аби придбати іноземну валюту або ж відкрити депозит”, – каже речниця Шепетівського районного управління поліції Інна Чаховська.

Прес-секретар Шепетівського районного управління поліції Інна Чаховська.  / © ТСН

Але гроші привласнювала, кажуть у поліції. Ще одна потерпіла, яка втратила на війні чоловіка, розповідає, теж довірилася посадовиці банку і передала 3 мільйони.
 
“Ми прийшли міняти до неї валюту, залишили гроші і мали через три дні забрати, і тоді почалося – то вона захворіла, то немає світла. Син пішов до другого відділення, там сказали, у нас немає таких депозитів”, – каже вдова військового Зоя.

Працівницю банку затримали й повідомили підозру. Підозрювана відмовилася пояснювати поліції свої дії. Зараз уже є семеро потерпілих родичів загиблих військових, у яких жінка виманила кошти. Слідчі припускають, що потерпілих можуть бути більше. В селищі ж, де банкірка працювала, в таке досі повірити не можуть.

“Це взагалі якось гидко навіть: на горі чужих людей ти своє щастя не побудуєш”, – каже жителька села.

З банку жінку звільнено. Ось що відповіли на запит ТСН: “Цьому вчинку колишньої співробітниці банку немає виправдань. Особливо вражає те, що жертвами шахрайських дій стали родичі загиблих захисників України”.

В банку обіцяють сприяти поверненню коштів постраждалим. Нині підозрювана в СІЗО. Може вийти з-під варти, якщо сплатить близько 5 мільйонів гривень застави, як постановив суд. Їй загрожує 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]