Барометр росія розвідує стан енергетики України, є загроза повторення атак, – ГУР

росія розвідує стан енергетики України, є загроза повторення атак, – ГУР

Просмотров: 244
20 Вересня 2023, 15:44

Росія проводить розвідувальні заходи щодо стану енергетичної інфраструктури України. Є загроза повторення терористичних атак країни-агресора.

Про це повідомляє  РБК-Україна  із посиланням на представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

“Темпи виробництва ракетного озброєння у ворога не дозволяють їм поповнювати ті запаси, які були. Одна справа – плани, а інша – як реалізуються ці плани. На поставлені завдання вони виходять. Але так, накопичують”, – сказав Юсов.

За його словами, є інформація, що РФ здійснює розвідувальні заходи з енергетичної інфраструктури України. Тому є загроза повторення терористичних атак.

“Звичайно, Україна і до такого сценарію посилено готується. На жаль, думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів немає. І ми маємо серйозно до цього ставитись”, – зазначив представник ГУР.

Юсов додав, що найчисленніша ракета атаки РФ по Україні була зі 120 ракетами одночасно. В даний час у ворога запасів для такої інтенсивності та кількості ударів немає. Однак, за його словами, це не означає, що вони менш небезпечні та руйнівні.

Відповідаючи на запитання, чи наближаємось у тимчасовому проміжку до цих атак на енергетику і чи можуть вони розпочатися як минулого року у жовтні, він зазначив, що такий сценарій цілком можливий.

“За часом ми не анонсуватимемо або заводитимемо календар. Але зазвичай такий сценарій відпрацьовується”, – сказав представник ГУР.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]