Барометр До України вдалося повернути ще двох дітей

До України вдалося повернути ще двох дітей

Просмотров: 155
18 Вересня 2023, 17:31

З тимчасово окупованої частини України вдалось повернути ще двох дітей.

Про це заявив сам омбудсмен Дмитро Лубінець.

Він зауважив, що повернути вдалося двох братів — 13-річного Кирила та 4-річного Сергія. Їхня мама звернулася до Офісу омбудсмена з проханням допомогти вивезти дітей на підконтрольну територію.

«Також діти відвідали Центр захисту прав дитини. Кирило, перебуваючи у Центрі, намалював на дошці прапор України й зазначив, що дуже любить свою країну. Такий патріотизм маленьких громадян захоплює!», — зазначає Дмитро Лубінець. 

Він додає, що, окрім безпосереднього повернення дитини в Україну, Офіс омбудсмена працює над наданням психологічної, юридичної та гуманітарної допомоги цій дитині та її родині.

Нещодавно, Україні вдалося повернути додому ще трьох дітей віком 14-15 років, яких утримували росіяни на тимчасово окупованих територіях та в РФ.

Раніше повідомлялось, Росія могла вивезти з України 200-300 тисяч дітей. Про це повідомила радниця – уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни в Україні 13 дітей загинули від російських мін.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]