Барометр Біля Севастополя український дрон вразив ще один російський корабель — журналіст

Біля Севастополя український дрон вразив ще один російський корабель — журналіст

Просмотров: 501
15 Вересня 2023, 17:44

СБУ використала експериментальний зразок дрона “морський малюк”, який здатен працювати в шторм. Морський дрон СБУ влаштував “бавовну” російському малому ракетному кораблю “Самум” недалеко від входу у Севастопольську бухту.

Про це повідомив у п’ятницю, 15 вересня, військовий журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на власні джерела в українській спецслужбі.

“За моєю інформацією, вчора “Морський малюк” влучив у задню праву частину рашистського судна, завдавши значних пошкоджень, корабель втратив хід”, – написав журналіст. 

Росіянам довелося відбуксирувати “Самум” на ремонт із великим диферентом (тобто нахилом) на корму і креном на правий борт.

“Для цієї атаки СБУ використала експериментальний зразок морського дрона, який здатен працювати в шторм, ховаючись від виявлення за високими хвилями. Під час спецоперації висота хвиль сягала 1,5 – 2 м”, – уточнив Андрій Цаплієнко.

Нагадаємо, в ніч проти 13 вересня у Севастополі прогриміла серія вибухів, після яких спалахнула пожежа на судноремонтному заводі. Згодом стало відомо про влучання ракет у два ворожі судна – дизель-електричний підводний човен “Ростов-на-Дону” та великий десантний корабель “Мінськ”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]