Барометр Уряд запланував видатки на індексацію пенсій наступного року

Уряд запланував видатки на індексацію пенсій наступного року

Просмотров: 343
15 Вересня 2023, 15:03

Кабінет міністрів планує провести індексацію пенсій у 2024 році. Пенсійний фонд має гроші на підвищення виплат через інфляцію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на члена фінансового комітету Верховної Ради Ярослава Железняка, який оприлюднив проект бюджету.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, трансферт для Пенсійного фонду України у 2024 році передбачається на рівні поточного року у сумі 271,9 млрд гривень, у зв’язку зі зростанням доходної частини бюджету ПФУ за рахунок очікуваного надходження єдиного соціального внеску у сумі 582,7 млрд гривень.

“Передбачений обсяг видатків на пенсійне забезпечення дозволить профінансувати виплату пенсій, доплат та підвищень до пенсій, які відповідно до чинного законодавства фінансуються за рахунок бюджетних коштів, а також здійснити щорічну індексацію пенсій”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, уряд очікує, що інфляція в Україні у 2023 році складе 14,7%, у 2024 році – 10,8%.

Міністерство соціальної політики пропонує провести індексацію пенсій у 2024 році з 1 березня, як це визначено законодавчо. Величина індексації залежатиме від рівня інфляції та середньої зарплати. Про них можна буде говорити на початку 2024 року після надходження статистичних даних за 2023 рік.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]