Барометр Спалили прапори та перевернули хрести: на Миколаївщині поглумилися над могилами військових ЗСУ

Спалили прапори та перевернули хрести: на Миколаївщині поглумилися над могилами військових ЗСУ

Просмотров: 588
15 Вересня 2023, 15:01

У Первомайську невідомі поглумилися над могилами загиблих на війні військовослужбовців.

Про це повідомляє Первомайський районний відділ поліції.

У четвер, 14 вересня, до Первомайського районного відділу поліції звернулася 52-річна місцева мешканка з повідомленням про те, що на цвинтарі невідомі осквернили шість могил воїнів ЗСУ, які загинули у війні, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії РФ.

На місці події слідчо-оперативна група райвідділу поліції виявила та зафіксувала пошкодження на могилах загиблих воїнів у вигляді зірваних та спалених прапорів України, пошкоджених та вигнутих флагштоків, розбитих та перевернутих могильних хрестів.

За вказаним фактом слідчі порушили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 297 КК «Наруга над могилою, що спричинила осквернення та руйнування місць поховань військовослужбовців ЗСУ, загиблих захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії РФ», та ч. 1. ст. 338 КК «Наруга над державними символами».

Санкціями зазначених статей передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочину осіб та притягнення їх до відповідальності.

« Звертаємось до громадян, які володіють будь-якою інформацією про обставини вказаного злочину, повідомити її до Первомайського районного відділу поліції за адресою: м. Первомайськ, вул. Грушевського, 29 або за телефонами (068) 314-29-49, (093) 877-09-74, (096) 064-72-72, 102 », – йдеться у повідомленні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]