Барометр Захват влади в Южноукраїнську: депутату Денису Кравченко загрожує до 5 років в’язниці

Захват влади в Южноукраїнську: депутату Денису Кравченко загрожує до 5 років в’язниці

Просмотров: 12279
15 Вересня 2023, 08:44

В середу, 13 вересня, депутат Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко надав підроблені документи державному реєстратору.

На підставі фіктивних документів Денис Кравченко намагався внести зміни до державного реєстру юридичних і фізичних осіб та зареєструвати себе керівником Южноукраїнської міської ради.

Денис Кравченко ввів в оману державного реєстратора, якому заявив, що його обрали секретарем Южноукраїнської міської ради, проте відповідних документів, завірених належним чином реєстратору не надав.

В розпорядженні «Барометру» мається заява, підписана Денисом Кравченко.

Окрім заяви, Кравченко надав реєстратору газету «Контакт», де було надруковано, що його нібито обрали секретарем (мається на увазі незаконне зібрання депутатів з ОПЗЖ та інших в Палаці культури «Енергетик», яке відбулось 5 вересня).

Після того, як Денис Кравченко не зміг надати документи, яких в нього і не могло бути, реєстратор відмовив йому в реєстрації.

Публікуємо відмову реєстратора.

Зазначимо, що легітимним та офіційним керівником Южноукраїнської громади є діючий секретар міської ради Олександр Акуленко.

Таким чином, Денис Кравченко скоїв злочин, передбачений ст. 358. Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів Використання завідомо підробленого документа – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Також депутат Денис Кравченко вчинив злочин, передбачений ст. 109. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

А саме, депутат Кравченко зазіхнув на повалення конституційного ладу. Разом з групою депутатів ОПЗЖ він організував та провів незаконне зібрання на території державного підприємства атомної станції (ПК «Енергетик»), разом з Анжелою Савастру взяли в оренду залу, яку використовує депутат від ОПЗЖ Валентина Єрьоменко для проведення поминальних обідів.

В цьому «символічному» для родичів небіжчиків місті, депутати ОПЗЖ та їх сателіти “обрали” пана Дениса секретарем ради. Так би мовити, за упокій.

Таємний ритуал голосування проводила орендаторка залу Анжела Савастру.

Дивлячись на обличчя членів лічильної комісії, особливо Жанни Кривіцької, ніяких сумнівів в тому, що вся їхня сакральна церемонія таїнства «за упокій» накрилась мідним тазом, не виникає.

Амінь, сказала Жанна Кривіцька!

Розуміючи всю абсурдність ситуації в якій опинився Денис Кравченко того вечора, він нагадав персонажа містичної повісті Миколи Гоголя «Вій» Хому Брута, якому довелося читати всенощну молитву, розуміючи, що він приречений.

Саме такий вигляд мав Денис. Безвихідь та приреченість.

Звісно, що це зібрання не було законним з наступних підстав: розпорядження про скликання сесії видає міський голова або секретар ради. Такого розпорядження не було.

Проекти рішень міської ради повинні бути оприлюдненні на офіційному сайті міста. Також цього не було зроблено.

Проводити пленарне засідання ради має виключно посадова особа органу місцевого самоврядування, а не депутат.

Проект рішення та саме рішення має бути погоджено посадовими особами згідно Регламенту.

Сесія повинна проходити в сесійній залі з застосуванням системи для голосування «Рада».

І насамкінець, рішення ради повинно бути зареєстровано відповідним чином.

Це ще не весь список, передбачений Законом та Регламентом, який повинен бути виконаний бездоганно, проте і цього достатньо щоб притягти Дениса Кравченко та деяких депутатів до кримінальної відповідальності.

До речі, Денис Кравченко з групою депутатів ОПЗЖ прийшов в міську раду 7 вересня двічі, та обидва рази надав документи для реєстрації, які містили ознаки фальсифікації, а дати були заднім числом.

Камери відеонагляду (зі звукозаписом) у виконкомі зафіксували, як група депутатів чинила тиск на посадових осіб та вимагала зареєструвати рішення ради, якого не існує.

Окрім цього, депутат від ОПЗЖ Сергій Снітков сфальсифікував рішення земельної комісії та надав його для реєстрації.

Дії даних депутатів, передбачені частиною другою ст. 109, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, – караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Попереду у зазначених персонажів слідчі дії, допити, очні ставки та тернистий судовий шлях. Але саме найстрашніше, своїми діями ці заколотники поставили під загрозу життєдіяльність міста Южноукраїнськ, заблокувавши роботу міської ради.

Повідомляється, що дії Дениса Кравченко щодо реєстрації його керівником Южноукраїнської міської ради відстежуються відповідними органами.

До прибуття в ЦНАП сільської ради, який знаходиться на півдні Миколаївщини, він намагався провести реєстрацію через нотаріуса в місті Миколаєв, однак після ознайомлення з пакетом сфальсифікованих документів той відмовився брати їх в роботу.

Багато питань виникає до Дениса Кравченко і від військових. Чому він не перебуває у розпорядженні свого військового підрозділу? Весь час ця людина знаходиться в Южноукраїнську, але отримує заробітну платню у в/ч.

Про це повідомив правозахисник Євген Кваша.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]