Барометр Двоє мешканців Миколаєва передавали наркотики ув’язненим для продажу у в’язниці

Двоє мешканців Миколаєва передавали наркотики ув’язненим для продажу у в’язниці

Просмотров: 249
13 Вересня 2023, 11:25

Двом мешканцям міста Миколаєва повідомлено про підозру за фактом пересилання наркотичних засобів до місць позбавлення волі, скоєного за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Про це повідомляє пресслужба прокуратури Миколаївської області.

За даними слідства, двоє чоловіків, 38-ми та 45-ти років, пакували та доставляли поштовим сервісом на територію установи виконання покарань заборонені посилки. Надалі співробітник виправної установи, отримавши пакет із наркотичною речовиною, заносив його на територію та передавав двом ув’язненим для подальшого збуту серед ув’язнених.

Також у ГУНП Миколаївської області повідомили, що в ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що до злочинної схеми входили п’ять осіб, які діяли за попередньою змовою у складі групи та незаконно перевозили і збували наркотичні засоби у місці позбавлення волі.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцями утримання фігурантів та проживання їхніх спільників вилучено мобільні телефони та інші речові докази, що підтверджують злочинну діяльність. Також в одного зі зловмисників поліцейські виявили та вилучили гранати РГД-5, Ф-1 та підривники до них.

Обох миколаївців затримано у порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням сторони обвинувачення судом щодо них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 536 000 гривень кожному.

Вирішується питання про кваліфікацію дій інших фігурантів злочину.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]