Барометр В Україні в процесі навчання у школах можна буде застосовувати аудіокниги

В Україні в процесі навчання у школах можна буде застосовувати аудіокниги

Просмотров: 187
13 Вересня 2023, 10:00

Українська література зі шкільної програми доступна в аудіоформаті безкоштовно. Для школярів було озвучено понад 250 творів.

В Україні в процесі навчання у школах можна буде застосовувати аудіокниги

Про це  повідомляє  Міністерство освіти та науки.

За словами заступника міністра освіти та науки, ініціатива створена для полегшення навчання дітей, а також для кращого сприйняття української літератури учнями.

– Цього року дистанційно навчатимуться близько 2,5 тисяч шкіл, майже 4 тисячі – у змішаному форматі. Ще кілька сотень тисяч дітей здобувають знання за кордоном, і для них освіта — це живий зв’язок з Україною. Крім того, є діти з інвалідністю і ті, кому аудіоформат є просто зручнішим. Ці твори створені, щоб нашим дітям було легше вчитись, легше розуміти інформацію та дозувати навантаження. А для дітей за кордоном – це знак, що ми про них пам’ятаємо, дбаємо та чекаємо додому після війни, – сказав заступник міністра освіти та науки Андрій Сташков.

У рамках спільного проекту Міністерства освіти і науки, медіасервісу MEGOGO, Мінцифри та Дія.Освіта,  «Укрліт»  озвучено понад 250 творів української літератури для учнів 5–11 класів. Серед них «Крила» Ліни Костенко, «Кайдашева родина» Івана Нечуя-Левицького, «Тіні забутих предків» Михайла Коцюбинського, «Я (Романтика)» Миколи Хвильового, «Місто» Валер’яна Підмогильного та інші.

Зазначається, що великі твори (наприклад, «Енеїда» Івана Котляревського) пропонуються у скороченому пеєрказі. Пізніше мають бути додані повні версії та уривки творів. Також додаватимуть нові твори, що з’являються у шкільній програмі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]