Барометр У Миколаївській ОВА розповіли про вилучення останків загиблих через агресію РФ

У Миколаївській ОВА розповіли про вилучення останків загиблих через агресію РФ

Просмотров: 425
12 Вересня 2023, 19:00

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2022 року № 698 було затверджено Порядок забезпечення вилучення тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) у зв’язку зі збройною агресією проти України.

У Миколаївській ОВА розповіли про вилучення останків загиблих через агресію РФ

Про це повідомляє Миколаївська ОВА.

Зазначений порядок було затверджено у зв’язку із необхідністю унормування зазначених питань через значну кількість жертв повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України в лютому-травні 2022 року на території ведення активних бойових дій.

Як зазначено у постанові, законодавче унормування вилучення тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) наша держава здійснила з метою забезпечення поваги до людської гідності, здійснення гуманітарних заходів щодо вилучення, передачі та репатріації тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) у зв’язку зі збройною агресією проти України.

На виконання зазначеної постанови видано доручення, відповідно до якого минулого року було визначено при районних військових адміністраціях Миколаївського, Баштанського, Вознесенського та Первомайського районів керівників спеціальних груп з вилучення.

Також були створені колцентри для організації оперативного отримання інформації від юридичних та фізичних осіб про місцеперебування тіл та відпрацьовано оперативну передачу інформації до Національної поліції України.

Було організовано виїзд спеціальних груп для вилучення тіл (останків) після перевірки та знешкодження вибухонебезпечних предметів, сучасних боєприпасів та підривних засобів у разі їх виявлення.

Особливо це стосувалось територій, де нещодавно проходили бойові зіткнення та які були деокуповані Збройними Силами України.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]