Барометр Розшукується мешканець Миколаївської області, якого окупанти призначили директором підприємства

Розшукується мешканець Миколаївської області, якого окупанти призначили директором підприємства

Просмотров: 467
12 Вересня 2023, 12:58

До суду направлено обвинувальний акт щодо жителя міста Снігурівки Баштанського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Розшукується мешканець Миколаївської області, якого окупанти призначили директором підприємства

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Наслідком встановлено, що 46-річний чоловік добровільно погодився на співпрацю з державою-агресором та обійняв посаду в незаконному органі на тимчасово окупованій території, а саме директора “Муніципального унітарного підприємства “Снігурівський благоустрій”.

Колаборант здійснював організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, зокрема, здійснював прийом на роботу співробітників, встановлював графік роботи, проводив наради, отримував кошти та давав вказівки працівникам бухгалтерського відділу на здійснення виплат заробітної плати та матеріальної допомоги працівникам підприємства, формував та передавав звітність роботи підприємства, що розпоряджався комунальним майном, яке поставлено на облік незаконно створеного підприємства.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу Служби безпеки України в області.

Обвинувачений перебуває у розшуку.

За зазначений злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]