Барометр «Вина за політичну кризу в Южноукраїнську лежить на керівництві АЕС», – нардеп Чорноморов (відео)

«Вина за політичну кризу в Южноукраїнську лежить на керівництві АЕС», – нардеп Чорноморов (відео)

Просмотров: 10861
8 Вересня 2023, 13:18

Народний депутат Артем Чорноморов під час роботи на окрузі приїхав до Южноукраїнська, в якому склалася критична політична ситуація.

Про це повідомляє сайт “Прєступності.нєт”.

Народний депутат заявив, що провина за кризу повністю лежить на керівництві АЕС, яке намагаються взяти владу міста під контроль, змінивши секретаря, який виконує функції міського голови.

У рамках роботи на окрузі, Чорноморов провів нараду з заступниками міського голови Южноукраїнська, щодо готовності комунальних підприємств до зимового періоду. Зокрема, про готовність КП ТВКГ до майбутнього опалювального сезону.

Також, нардеп поцікавився ходом судового процесу щодо бакруцтва КП ТВКГ, яке ініціювало керівництво АЕС. Чорноморов наголосив на тому, що саме керівництво державного підприємства довело ситуацію до критичного стану.

Заступник міського голови Олексій Майборода повідомив, що єдиним законним виходом, який буде влаштовувати обидві сторони цього конфлікту, буде підписання мирової угоди.

Окрім цього Артем Чорноморов поцікавився у представників міської влади чи отримували вони на свою адресу будь-які документи щодо проведення громадських слухань з продовження строку експлуатації 1 енергоблоку Південноукраїнської АЕС.

Перший заступник відповів, що жодних документів з цього питання не отримав. Народний депутат повідомив, що громадські слухання матеріалів з обґрунтування безпеки продовження терміну експлуатації енергоблоків – вимога чинного Законодавства, тому попросив звернутися до “Енергоатому” за роз’ясненнями своїх планів щодо цього процесу.

У прес-службі зазначили, що виникає питання щодо доцільності передачі об’єктів соцкультпобуту Південноукраїнської АЕС на баланс міста, поки “Енергоатом” не виконає своїх зобов’язань з перерахунку коштів на реалізацію соціально-екологічних заходів в рамках добудови Ташлицької ГАЕС, а це приблизно 700 млн гривень.

— “Маємо тримати руку на пульсі, – зазначив Чорноморов та додав, що передача нових об’єктів на баланс міста, має відбуватися з розглядом можливостей утримувати такі об’єкти”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]