Барометр Повідомлено про підозру російському олігарху, причетному до фінансування війни проти України

Повідомлено про підозру російському олігарху, причетному до фінансування війни проти України

Просмотров: 484
5 Вересня 2023, 15:51

Російський олігарх Михайло Фрідман причетний до фінансування війни проти України. 

Повідомлено про підозру російському олігарху, причетному до фінансування війни проти України

Про це  повідомила  СБУ у вівторок, 5 вересня.

Вказано, що Фрідман “влив” близько 2 млрд рублів у кілька військових заводів у Росії з початку повномасштабного вторгнення. Серед них виробляє патрони Тульський патронний завод, а також Уральський оптико-механічний завод імені Яламова, де виготовляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та гелікоптерів РФ.

За даними СБУ, для фінансування загарбницьких “проектів” Кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму Альфа-Груп.

Також він задіяв власні бізнес-ресурси для масового поширення сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком “армія Росії”, яку окупанти поставляють на передову.

Крім того, Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань РФ, що воюють в Україні. Його страхові компанії взяли на себе страхування військової техніки, а також життя та здоров’я російських загарбників на фронті.

Також Фрідман забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства із ФСБ, що дозволило йому провести підконтрольній спецслужбі РФ мобільний зв’язок у тимчасово окупованих регіонах України.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили Фрідману про підозру за статтею про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою (ч.3 ст.110 -2 КК України). Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Відомо, що Фрідман ховається за кордоном. Продовжуються комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]