Барометр Російський пілот розповів, як переганяв в Україну Мі-8 і вмовляв екіпаж здатися

Російський пілот розповів, як переганяв в Україну Мі-8 і вмовляв екіпаж здатися

Просмотров: 454
5 Вересня 2023, 13:14

Пілот переміщеного в Україну російського вертольота Мі-8 Максим Кузьмінов розповів, що під час фінальної стадії операції вмовляв членів екіпажу здатися українській стороні, але вони злякалися, почали поводитися агресивно і після посадки побігли у бік кордону.

Російський пілот розповів, як переганяв в Україну Мі-8 і вмовляв екіпаж здатися

Про це пілот сказав під час пресконференції у Києві.

«Зі мною було два члени екіпажу. Зброї при собі в нас не було. Льотчики у нас літають без зброї.   

Ніхто не зміг мені чинити опір, тому що штурман не має навичок пілотування вертольота. Я хлопців заспокоював, я сказав, що все гаразд, що тут живуть добрі люди, все буде чудово. Але вони почали боятися, почали трошки агресивно поводитися і, виходячи, побігли з вертольота у бік кордону.

Подальша їхня доля мені невідома, але, як випливає зі ЗМІ, можливо, їх ліквідували», – сказав Кузьмінов.

За словами пілота, він “не просто викрав гелікоптер, а офіційно перегнав з точки А до точки Б”, оскільки заздалегідь було погоджено маршрут і місце посадки.

Кузьмінов розповів, що о 16:30 виконав зліт з аеродрому Курськ до Харківської області – приблизно 20 км від кордону. Далі в районі населеного пункту Шебекіне він летів на гранично малій висоті – 5-10 м – і в режимі радіомовчання.

За безпосереднього перетину кордону по ньому почали вести вогонь.

“Хто його почав вести, я точно сказати не можу, але припускаю, що російська сторона. Я був поранений у ногу зі стрілецької зброї. Далі приблизно 20 км я відлетів, виконав посадку у вказаному місці”, – розповів пілот.   

Він стверджує, що до цього виконував лише транспортні операції з перевезення військових чи вантажу, але не здійснював бомбардування. Був у Маріуполі, Бердянську. При цьому брав участь у війні нібито “зі сльозами на очах”.

Наразі Кузьмінов розглядає можливість приєднатися до української авіації.

Він додав, що первинна інформація про можливість здатися з гелікоптером надійшла від співробітників поліції, потім до операції включилося ГУР.

Пілоту, за його словами, пообіцяли передбачені спеціальним законом виплати, нові документи та безпека для нього та родичів.

Вертоліт зараз перебуває у складі авіаційного підрозділу ГУР.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]