Барометр Польща готова видавати Україні чоловіків, які сховалися на її території від мобілізації

Польща готова видавати Україні чоловіків, які сховалися на її території від мобілізації

Просмотров: 510
4 Вересня 2023, 14:00

Польща за угодою з Україною видворила зі своєї території низку українців, які переправляли нелегальних мігрантів до Європи.

Польща готова видавати Україні чоловіків, які сховалися на її території від мобілізації

Про це пише польське видання Rzeczpospolita з посиланням на дані прикордонної служби Польщі.

За даними польських прикордонників, з 24 лютого 2022 року по 31 серпня 2023 року до Польщі в’їхало майже 2,87 мільйона громадян України віком 18-60 років, а поїхало – майже 2,8 мільйона українців.

«Якщо відняти від’їзди з прибуття, у Польщі залишається близько 80 тисяч українців, які потенційно підлягають мобілізації. Скільки з них справді відповідали вимогам звільнення від служби – невідомо», – заявили у прикордонній службі Польщі.

Польські правоохоронці пояснили: щоб повернути таких чоловіків, Україна має оформити міжнародний ордер на арешт кожного з них. Якщо під час перевірки, наприклад, десь на дорозі, система правоохоронців покаже, що чоловіка переслідує українська прокуратура, його затримають. Але чи екстрадують – вирішуватиме польський суд.

За даними видання, Польща вже екстрадувала низку громадян України до Києва. Зокрема, за згодою з Україною видворили людей, які переправляють нелегальних мігрантів до Європи.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]