Барометр В Україні встановили вимоги до місць тимчасового проживання переселенців

В Україні встановили вимоги до місць тимчасового проживання переселенців

Просмотров: 468
2 Вересня 2023, 08:05

Кабінет Міністрів затвердив порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Документ вперше визначає механізм освіти та обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення ВПО.

В Україні встановили вимоги до місць тимчасового проживання переселенців

Про це повідомляє прес-служба  Мінреінтеграції .Зокрема, передбачено поділ приміщень на місця загального користування та з обладнаними ліжко-місцями. Встановлюються вимоги до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця, обладнання для кухні, душових/туалетних кімнат, пральних машин та інших.

Органи виконавчої зобов’язані у шестимісячний термін привести умови місць тимчасового проживання у відповідність до затверджених стандартів.

Крім того, рішенням уряду доручено військовим адміністраціям провести моніторинг стану та облаштування місць тимчасового проживання. А також затвердити список таких місць на території відповідної області. Надалі такий моніторинг проводитиметься один раз на 6 місяців.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]