Барометр У колонії Миколаївської області ув’язнені організували шахрайський онлайн-бізнес

У колонії Миколаївської області ув’язнені організували шахрайський онлайн-бізнес

Просмотров: 367
28 Серпня 2023, 15:22

37-річний засуджений за шахрайські дії, відбуваючи покарання в одній із виправних колоній Миколаївщини, продовжив свою злочинну діяльність. До шахрайської схеми він залучив ще двох співучасників – 42-річного засудженого цієї ж виправної колонії та свою 38-річну співмешканку, що живе у Первомайську.

Як повідомляє прокуратура Миколаївської області, зловмисники свідомо дурили громадян, продаючи їм неіснуючий товар: дрова, будівельні матеріали та добрива, використовуючи фейкові онлайн-майданчики та соціальні мережі. Від покупців вони вимагали та отримували повну або часткову оплату на банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів і більше на зв’язок не виходили.

Таким чином зловмисники ошукали 18 громадян з різних регіонів України на 130 тисяч гривень.

Під час обшуків у виправній колонії та за місцем проживання спільниці правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони з обліковими записами, сім-картки, банківські картки та чернові записи, що підтверджують факти злочинної діяльності організованої групи шахраїв.

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо трьох членів організованої злочинної групи за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненим повторно, організованою групою, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

За вчинене підозрюваним загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]