Барометр У росії злетів МіГ-31К: по всій Україні оголошено повітряну тривогу

У росії злетів МіГ-31К: по всій Україні оголошено повітряну тривогу

Просмотров: 324
25 Серпня 2023, 17:30

У п’ятницю, 25 серпня, по всій Україні оголошено повітряну тривогу. Громадянам необхідно пройти в укриття цивільного захисту.

За даними українських військових, зафіксовано зліт винищувача МіГ-31К ПКС РФ з аеродрому “Саваслейка”. Повітряні сили закликають українців не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

“Зафіксовано зліт МіГ-31К ПКС РФ з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області”, — попереджають військові.

Чому в Україні почастішали повітряні тривоги

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що збільшення кількості оголошень про повітряну тривогу пов’язано з інтенсивними бойовими діями на землі. 

“Відповідно, росіяни підіймають авіацію — і штурмову, і винищувачі, які працюють постійно в небі”, — зазначав він.

Водночас у Головному управлінні розвідки наголошували, що росіяни можуть змінювати пріоритет цілей залежно від ситуації на передовій. З приводу ракетного потенціалу Росії у ГУР кажуть, що під час повномасштабної війни армія РФ використала значну кількість снарядів, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня росіяни вдарили ракетами різного типу Дніпру. Одну ворожу ціль ППО знищила, однак є і влучання по транспортному обʼєкту. Руйнувань також зазнали банк, заправка, готель, агрофірма, виробництво меблів, адмінбудівля. Понівечені 15 кіосків. А ще — два житлові будинки, три автобуси та кілька авто, контактна тролейбусна мережа, водо- і газогони. За останніми даними внаслідок обстрілу постраждали 10 людей. Стан потерпілих лікарі характеризують як середньої тяжкості.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]