Барометр Мобілізація в Україні: чи закличуть 3 мільйони чоловіків заради перемоги?

Мобілізація в Україні: чи закличуть 3 мільйони чоловіків заради перемоги?

Просмотров: 833
24 Серпня 2023, 17:42

Після поширення інформації про плани мобілізації трьох мільйонів чоловіків в Україні з метою забезпечення швидшої перемоги та організації всебічної мобілізації ситуація стала більш напруженою.

Про це повідомили колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов та військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко,  передає  видання ТСН.

“У лютому 2014 року Росія розпочала гібридну війну проти України. Інформаційна агресія в цій війні дуже потужна. ІПСОшні історії постійно трапляються, їх генерують відповідні організації військового характеру з території Російської Федерації. Мета – максимально створити хаос, посіяти панічні настрої в українському суспільстві. Історія про масштабну мобілізацію, мовляв, треба мобілізувати 3 мільйони чоловіків – із тих самих джерел.Завдання – злякати весь український народ, мовляв, кожен, хто може тримати в руках зброю, воюватиме.Чи можна виключати такий варіант?Ні. цього немає. Сумарно 1 млн 300 тис. військовослужбовців Сил оборони виконують бойові завдання”, – каже Владислав Селезньов.

Додатково Селезньов наголосив, що мобілізація продовжується відповідно до заданих показників — закликаються особи, необхідні для забезпечення потреб. Вони проходять навчання і далі прямують до оперативних підрозділів.

“Те, що мобілізація триває постійно на рівні певних показників – це очевидно. Закликаються ті, хто потрібні, проходять навчання, після чого вирушають у бойові частини та підрозділи. Це плановий процес. Військовий стан в Україні продовжений, це означає, що мобілізаційні процеси будуть продовжуватися”, – доповнив він.

Олександр Коваленко висловив своє бачення поточної ситуації з мобілізацією в Україні так:

“Зараз збройні сили України не перебувають у критичній ситуації з ресурсами. Потреба у мобілізації є, але критичною не є”.

Водночас Олександр Коваленко наголошує, що деякі західні ЗМІ поширюють інформацію про провал контрнаступу в Україні та малюють апокаліптичні сценарії, які, на його думку, не відповідають реальній ситуації.

Що зміниться після заміни військкомів

Владислав Селезньов, виступаючи як військовий експерт, висловив сумніви щодо спроможності фронтовиків, які будуть призначені на посади обласних військкомів (у зв’язку з останнім указом президента про їх звільнення), успішно стабілізувати ситуацію, яка зараз склалася у сфері мобілізації.

“Пішла хвиля заміни обласних військкомів. А районні, а в містах? А голови та члени ВВК? Селезньов.

На додаток до цього він заявив, що Збройні Сили України досі не мають доступу до багатьох державних реєстрів, які могли б бути використані для створення єдиного реєстру, в якому було б внесено ретельний електронний облік військовозобов’язаних. У своїх заявах Селезньов також зазначив, що деякі державні органи не надають військовим необхідні бази даних.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]