Барометр Україна знову запросила імпорт електрики для покриття дефіциту: хто прийшов на допомогу

Україна знову запросила імпорт електрики для покриття дефіциту: хто прийшов на допомогу

Просмотров: 309
23 Серпня 2023, 17:50

У вівторок, 22 серпня, Україна брала рекордний обсяг аварійної допомоги з енергосистеми Польщі та Румунії. В Україні за останні два дні знову було перевищено рекорд споживання електроенергії. “Укренерго” було вимушено просити аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії.

Про це інформує пресслужба “Укренерго”.

За даними відомства, вчора від 13:00 до 22:00 обсяг запиту на аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії становив 3900 МВт-год.

Основна причина аварійної допомоги – дефіцит електроенергії в енергосистемі через пошкодження на теплових та гідроелектростанціях, а також ремонти на атомних електростанціях, які готуються до зимового періоду.

В “Укренерго” поясинии, що 22 серпня споживання трималось на верхніх позначках. Вечірній максимум споживання всього на 2,5% був нижчим за рекорд всього літа 21 серпня.

Обсягів імпорту, який зараз надходить в українську енергосистему з Європи й формується в рамках функціонування ринку електроенергії, не вистачає для покриття різниці між збільшеним споживанням та обмеженими можливостями виробітку на електростанціях”, – пояснили в енергетичній компанії.

Сьогодні, 23 серпня,  є імпорт незначних обсягів електроенергії зі Словаччини та Молдови в вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 467 МВт. Експорт відсутній.

Як допомогти енергосистемі:

  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

Раніше мер Львова Андрій Садовий закликав готуватись до блекаутів і додав, що світла може не бути до двох місяців.

Своєю чергою міністр енергетики Герман Галущенко запевнив, що взимку намагатимуться не вимикати світло в Україні. Проте це буде можливим, якщо РФ не завдаватиме нових ракетних ударів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]