Барометр Високопосадовця держпідприємства «Ліси України» підозрюють у розтраті понад 15 млн грн

Високопосадовця держпідприємства «Ліси України» підозрюють у розтраті понад 15 млн грн

Просмотров: 183
22 Серпня 2023, 16:51

ДБР повідомило про підозру високопосадовцю держпідприємства «Ліси України» у розтраті понад 15 млн грн.

Працівники ДБР повідомили про підозру у розкраданні державних коштів колишньому директору ДП «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Камінь-Каширськагроліс». Зараз посадовець очолює Південний лісовий офіс Державного підприємства «Ліси України», який поширює свою діяльність на Миколаївську, Одеську та Херсонську області.

Встановлено, що впродовж декількох років фігурант за попередньою змовою з головним бухгалтером держпідприємства перерахував понад 15 млн гривень приватним підприємцям. Вони нібито надавали послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивозу сміття, відвантаження лісопродукції тощо.

Під час розслідування працівники Бюро встановили, що частина договорів були фіктивними й послуги за ними не надавалися. Суму неправомірно перерахованих коштів у сумі понад 15 млн грн підтвердила експертиза.

Посадовцю повідомлено про підозру у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

Стаття передбачає покарання — позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]