Барометр У Первомайську від лептоспірозу померла одна людина

У Первомайську від лептоспірозу померла одна людина

Просмотров: 540
22 Серпня 2023, 15:39

У Первомайську в серпні 2023 року виявлені випадки лептоспірозу, один чоловік помер.

Повідомив лікар-інфекціоніст, завідувач інфекційного відділення Первомайської центральної районної лікарні Олену Масалітіну.

За словами О.Масалітіної, у Первомайську лептоспіроз виявляли і у дітей, і у дорослих.

«Важких дітей ми згідно маршруту пацієнта передаємо на обласну лікарню. Нещодавно відправляли двох, у них лептоспіроз не підтвердився за специфічним аналізом, хоча за клінікою це був чіткий лептоспіроз, тобто, при постановці діагнозу ми базуємося і на клінічних та епідеміологічних даних», – зауважила лікарка.

Також було зареєстровано два дорослих хворих на лептоспіроз. Один хворий зараз проходить лікування. Загинув 59-річний чоловік, який поступив до лікарні вже на пізній стадії, через 8 днів після появи симптомів, з анурією (повне припинення сечовиділення – прим.ред.).

Лікарка нагадала, що лептоспіроз має ще одну назву — водна лихоманка. Зараження відбувається в інфікованих водоймах. Однак лептоспіри є і у ґрунті, живуть у вологому до 100 днів.

Основне, що треба пам’ятати всім людям абсолютно, – якщо у вас є порізи, якщо у вас є травмування (навіть незначні), наприклад, дитина, яка впала, має ще не загоєні рани до повного ступеню загоєння, в жодному разі така людина не йде купатися у відкритих водоймах, тому що ризик інфікування є дуже високим. Через цілісний шкірний бар’єр лептоспіра не проникає.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]