Барометр Пошкоджено всі поверхи: як у театрі Чернігова відходять від ракетного удару

Пошкоджено всі поверхи: як у театрі Чернігова відходять від ракетного удару

Просмотров: 283
21 Серпня 2023, 17:04

У Чернігівському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка, який зазнав ракетного обстрілу 19 серпня, працівники та волонтери продовжують прибирати уламки та уламки.

Як повідомляє УНІАН , більше сотні людей згрібають і виносять сміття, проводять демонтаж крісел у залі для глядачів, прибирають там.

Візуально найбільше пошкоджено дах та другий поверх театру, вибито значну частину вікон. На стінах помітні тріщини. Представник адміністрації театру уточнив, що насправді є пошкодження всіх поверхів театру та цоколя. На його думку, відновлення може ускладнитися через нестандартні розміри, наприклад, окремі двері. 

“Дубові двері на вході до театру ми поки що відремонтували, як змогли, і зачинили, від вибуху їх розгорнуло. Майже всі вікна потребують заміни”, – зазначив він.

За словами директора театру Сергія Мойсієнка, завданих збитків поки не обраховано, адже на місці співробітники прокуратури та СБУ ще продовжують документування військового злочину.

Художній керівник та головний режисер театру Андрій Бакіров не виключає, що новий театральний сезон можуть відкрити вже у вересні.

За його словами, актори готові працювати з урахуванням малих форматів вистав – глядачі розташовуються безпосередньо на сцені або на Білій (Малій) сцені.

“Але поки це наше бачення, очікуємо на результати експертиз”, – зазначив він.

Бакіров також зазначив, що розпочати новий сезон актори планують прем’єрною виставою, репетиції якої розпочинають. На його переконання, треба рухатися вперед, не зупинятися і лише так можна здобути перемогу.

Перед театром – на місці загибелі шістьох дорослих та маленької дівчинки – з’явилися імпровізовані меморіали. Жителі міста продовжують нести сюди квіти та іграшки.

Сьогодні вранці в Катерининській церкві відбулася заупокійна літургія щодо загиблих внаслідок ракетного удару у Чернігові.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]