Барометр «Війна стосується кожного»: НАЗК запрошує до України керівників світових компаній, які не вийшли з рф

«Війна стосується кожного»: НАЗК запрошує до України керівників світових компаній, які не вийшли з рф

Просмотров: 209
16 Серпня 2023, 16:15

Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує до України керівників компаній, які внесені до списку «Міжнародні спонсори війни» .

Про це пресслужба відомства заявила 16 серпня.

За повідомленням, агентство запропонувало очільникам таких компаній «відвідати Україну та побачити наслідки російської агресії на власні очі», а також обговорити вихід із російського ринку.

«Якщо хтось вважає, що війна десь далеко, то це не так. Ця війна стосується кожного, а її наслідки відчуває увесь світ. Ми хочемо наочно показати міжнародному бізнесу, куди та на що саме йдуть податки, які він сплачує державі-терористу. Саме тому ми запрошуємо керівництво компаній з переліку спонсорів війни в Україну. Ми готові продемонструвати той жах, який принесла Росія на нашу землю і продовжує це робити», – йдеться в коментарі очільника агентства Олександра Новікова.

НАЗК додає, що сподівається також отримати від таких компаній публічне засудження російської агресії проти України.

Агентство посилається на Керівні принципи ООН щодо підприємницької діяльності та прав людини. Вони передбачають, що компанії мають оцінювати ризики для прав людини в тому числі через консультації «з потенційно постраждалими групами та іншими відповідними зацікавленими сторонами».

Після початку повномасштабного російського вторгнення до України Київ закликав міжнародні компанії виходити з ринку Росії. Деякі великі компанії зробили це повністю або частково. Національне агентство з питань запобігання корупції веде реєстр «Міжнародні спонсори війни», додаючи туди компанії, які, за його висновком, підтримують російську агресію, в тому числі податками до бюджету Росії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]