Барометр росіяни змінили тактику ударів “Шахедами”

росіяни змінили тактику ударів “Шахедами”

Просмотров: 263
14 Серпня 2023, 17:52

росія змінила тактику ударів безпілотниками “Шахед” Україною.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

“Побудова маршрутів постійно змінюється. Противник намагається застосовувати дрони з урахуванням рельєфу місцевості. Складність збиття полягає в точному прогнозуванні маршрутів прольоту БПЛА для своєчасного реагування мобільними вогневими групами, тому що їх виявлення останнім часом здійснюється в основному акустично (за звуком двигуна), і визначити напрямок їхнього польоту в нічний час досить складний.

За відсутності візуального контакту знищити повітряну мету, не знаючи її точного положення у повітряному просторі, це складне завдання, але слід зазначити, що ми з нею намагаємося впоратися. Переважними є зазвичай комплекси, які самостійно виявляють повітряні цілі за допомогою РЛС”, – розповів Наєв.

Щодо загрози повторного наступу РФ на Київ, такої ймовірності він не виключив, але заявив, що зараз вона “не підкріплена силами та коштами”.

“Але це не означає, що надалі воно не може статися. Наша розвідка постійно моніторить ситуацію та своєчасно доводить інформацію до керівництва ЗСУ та відповідних командуючих угруповань”, – додав генерал.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]