Барометр Західноафриканські країни розгортають війська для введення в Нігер

Західноафриканські країни розгортають війська для введення в Нігер

Просмотров: 364
11 Серпня 2023, 15:48

Лідери держав-учасниць Економічного співтовариства країн Західної Африки вирішили розгорнути свої війська з метою відновлення конституційного порядку в Нігері.

Про це йдеться в комюніке за результатами саміту ЕКОВАС, що відбувся в нігерійській столиці Абуджі.

“Було ухвалено рішення віддати наказ про розгортання Сил постійної готовності ЕКОВАС з метою відновлення конституційного порядку в Республіці Нігер”, – наголошується у документі.

У наступному пункті комюніке вказується на рішення “підкреслити свою постійну відданість відновленню конституційного порядку мирними засобами”.

Також ЕКОВАС закликав країни та інституції, у тому числі ООН та Африканський союз, підтримати зусилля щодо забезпечення якнайшвидшого відновлення конституційного порядку в Нігері.

Нагадаємо, 26 липня частина службовців президентської гвардії Нігеру виступила проти президента Мохамеда Базума. Його схопили та усунули від влади. Новим лідером країни було оголошено армійського генерала Абдурахмана Тчіані. Путчисти також призначили свого прем’єр-міністра.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]