Барометр Дискваліфікація миколаївської фехтувальниці Харлан: Рада зробила звернення

Дискваліфікація миколаївської фехтувальниці Харлан: Рада зробила звернення

Просмотров: 362
10 Серпня 2023, 12:45

Верховна Рада на засіданні проголосувала за «Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів та урядів демократичних держав світу, Міжнародного олімпійського комітету, міжнародних спортивних федерацій про засудження незаконної дискваліфікації Міжнародною федерацією фехтування української чемпіонату, Ольги Харлан”. 

Про це повідомляє народний депутат Ярослав Желєзняк.

«Верховна Рада звернулася до парламентів та урядів демократичних держав світу, олімпійського комітету, міжнародних спортивних федерацій про засудження незаконної дискваліфікації Ольги Харлан», – написав Железняк у Telegram.

За документ проголосували 320 нардепів.

Документ рішуче засуджує ганебне рішення Міжнародної федерації фехтування про дискваліфікацію української спортсменки та закликає Міжнародну федерацію фехтування:

  • повністю скасувати дискваліфікацію Ольги Харлан та офіційно вибачитися перед нею;
  • притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до ухвалення рішення про дискваліфікацію Ольги Харлан;
  • довічно дискваліфікувати російську спортсменку Анну Смирнову за провокаційний вчинок, який суперечить олімпійському духу.

Раді також запропонували врахувати пропозицію Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва щодо доповнення тексту Звернення таким:

«Ольга Харлан намагалася показати всій міжнародній спортивній спільноті, що участь у міжнародних спортивних заходах представників країни-терориста, країни-агресора, яку очолює міжнародний злочинець Володимир Путін, ордер на арешт якого виданий Міжнародним судом у Гаазі, злочини якого підтримує переважна більшість російських громадян. є аморальним та неприпустимим», – зазначив нардеп.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]