Барометр На Миколаївщині через суд вимагають повернути державі землі біля Тилігульського лиману

На Миколаївщині через суд вимагають повернути державі землі біля Тилігульського лиману

Просмотров: 170
9 Серпня 2023, 16:34

До Березанського районного суду подано позов до Миколаївської райдержадміністрації та громадянки про усунення перешкод у користуванні землями державного лісового фонду, визнання незаконною та скасування державної реєстрації земельної ділянки площею 9 соток вартістю понад 900 тис грн, розташованої у регіональному ландшафтному парку «Тилигульський».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

«Встановлено, що спірна земельна ділянка на момент її надання у власність належала до земель державного лісового фонду та перебувала у користуванні ДП “Очаківське лісомисливське господарство”, правонаступником якого є ДСДП “Ліси України”, а тому без вилучення в установленому законом порядку у постійного користувача не міг передаватися у приватну власність взагалі та, зокрема, для індивідуального дачного будівництва», – повідомляють у прокуратурі.

Крім того, ділянка повністю входить до меж об’єкту природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку “Тилигульський”, а тому на нього поширюється спеціальний правовий режим, який забороняє передачу такої ділянки у приватну власність будь-яких осіб.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]