Барометр За незаконний вилов рибалки заплатять більше 800 тис грн

За незаконний вилов рибалки заплатять більше 800 тис грн

Просмотров: 337
8 Серпня 2023, 17:06

За незаконний вилов водних біоресурсів трьом рибалкам доведеться сплатити близько 880 тис грн.

Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області розглянуто справу за позовом Миколаївська окружна прокуратура в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до громадян, що займалися браконьєрством в акваторії Чорного моря в районі Тендрівської коси та Ягорлицької затоки.

Так, троє чоловіків із застосуванням заборонених знарядь лову, попри встановлену заборону на вилов водних біоресурсів, виловили 709 особин різної породи риб та ракоподібних, серед них 9 особин червонокнижної севрюги та 167 крабів видів “трав’яний” та “кам’яний”, чим завдали шкоди рибному господарству держави на суму близько 880 тис грн.

Обвинувальні акти стосовно вказаних осіб розглянуто Очаківським міськрайонним судом у попередні роки.

Разом з тим, органом контролю, уповноваженим на захист інтересів держави у сфері відтворення водних живих біоресурсів, самостійні заходи щодо стягнення шкоди з винних осіб поза межами кримінальних проваджень тривалий час не вживалися, що і стало підставою для пред’явлення відповідного позову Миколаївською окружною прокуратурою, який розглянуто Очаківським міськрайонним судом та задоволено у повному обсязі.

Стягнуті з відповідачів кошти будуть відшкодовані до місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища місцевого бюджету за місцем заподіяння шкоди, тобто до бюджету Очаківської міської територіальної громади.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]