Барометр Зеленський ветував законопроєкт про виділення понад пів мільярда гривень на музей Голодомору

Зеленський ветував законопроєкт про виділення понад пів мільярда гривень на музей Голодомору

Просмотров: 361
28 Липня 2023, 16:46

Президент Володимир Зеленський наклав вето на законопроєкт № 9437 про виділення додаткових 573,9 мільйона гривень на добудову Національного музею Голодомору-геноциду.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Законопроєкт передбачав внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік».

13 липня Верховна Рада підтримала виділення понад пів мільярда гривень на добудову музею Голодомору. Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявляла, що «ініціатива не передбачає загального збільшення видатків державного бюджету на поточний рік».

До цього комітет із питань бюджету порекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт № 9437 щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік».

Після цього, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що на тлі невдоволення українцями діями місцевої влади, яка проводить закупівлі не на першочергові потреби, Верховна Рада готова на законодавчому рівні обмежити використання бюджетних коштів на період воєнного стану. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]