Барометр Що відбувається на готівковому валютному ринку: НБУ оцінив ситуацію

Що відбувається на готівковому валютному ринку: НБУ оцінив ситуацію

Просмотров: 335
27 Липня 2023, 15:08

Зростання курсу долара на готівковому валютному ринку останніми днями є абсолютно нормальним. НБУ відслідковує ситуацію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови НБУ Юрія Гелетія на брифінгу, який транслювався на Youtube.

Як зазначив Гелетій, ситуація на готівковому валютному ринку протягом останнього часу “є абсолютно стійкою, стабільною”.

“Нам вдалося завдяки заходам НБУ ми спостерігаємо скорочення спреду. У червні минулого року це було 20% між офіційним и готівковим курсом, на початку року 10%, зараз це близько 1,5%”, – сказав він.

Гелетій вважає, що зростання курсу долара останніми днями – “це незначні коливання”. “Ми не бачимо зміни очікувань. Відбулась несуттєва корекція, це абсолютно нормально. Ситуація контрольована, ми її моніторимо і відслідковуємо”, – сказав він.

Причини зростання курсу долара

Заступник голови НБУ повідомив, що на стрибок долара вплинуло припинення роботи зернового коридору, активні удари росіян по зерновій інфраструктурі, нашій логістиці. “Це, зокрема, могло вплинути на це”, – сказав Гелетій.

Водночас НБУ не бачить зміни ситуації на безготівковому валютному ринку. “Позитивна ситуація щодо населення. Населення більше продає валюту, ніж купує”, – додав він.

Нагадаємо, останніми днями курс долара на готівковому ринку зріс з 37,30 гривень до 37,65 гривень і ця тенденція триває.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]