Барометр росію та Білорусь не запросили на Олімпіаду-2024

росію та Білорусь не запросили на Олімпіаду-2024

Просмотров: 230
26 Липня 2023, 17:15

Україна офіційно одержала запрошення на олімпіаду. Разом із нашою країною, на Ігри до Парижа також запросили і ще 202 країни.

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті МОК .

Зазначимо, що подібне запрошення є, в основному, символічним знаком і, за традицією, прямує рівно за рік до старту Олімпіади – змагання 2024 року у столиці Франції розпочнуться саме 26 липня.

При цьому три країни так і не дочекалися запрошення – Гватемала (усунена МОК), а також Росія та Білорусь. Відсутність запрошення не означає, що ці країни не будуть представлені на Олімпіаді-2024.

Як заявив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, рішення щодо участі представників країн-агресорів залежатиме від розвитку ситуації. Він наголосив, що національні федерації виконують умови для забезпечення участі нейтральних спортсменів, проте потрібно й надалі стежити за ситуацією. “Спираючись на результат, ми потім ухвалимо свого часу рішення, і це не відбудеться у жовтні”, – додав глава МОК.

Зазначимо, що саме у жовтні цього року відбудеться сесія МОК.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]