Барометр Брехня, маніпуляція і бездіяльність: відповідь депутату Ользі Андрєєвой про роботу садочків в Южноукраїнську

Брехня, маніпуляція і бездіяльність: відповідь депутату Ользі Андрєєвой про роботу садочків в Южноукраїнську

Просмотров: 12545
21 Липня 2023, 10:23

Після чергової порції брехні від депутата Ольги Андрєєвой, заступник міського голови Южноукраїнська Сергій ГОРНОСТАЙ, який курує напрямок освіти, вимушений надати відповідь та назвати речі своїми іменами. Йдеться про роботу дитячих садочків під час воєнного стану.

Про це повідомляється на офіційному сайті Южноукраїнської міської ради.

Брехня від Ольги Андрєєвої – вона заявила, що в нашому місті одне з найважливіших питань – це коли запрацюють садочки.

Дивує, що депутат навіть не знає (або навмисно прикидається, що не знає), що під час воєнного стану в Южноукраїнську з першого дня війни відкриті чергові групи в дитячих садочках. Дозвіл на відкриття чергових груп надає Вознесенська районна військова адміністрація, виключно за умов дотримання вимог ДСНС та нормативних документів МОН.

Місцева влада зробила навіть неможливе щоб відкрити чергові групи у всіх без виключення садочках та збільшити їх наповнюваність до 75% (!!!)

До речі, наше місто єдине в Миколаївській області, де з самого початку війни працювали чергові групи в дошкільних навчальних закладах. Це є здобутком місцевої влади, що під час війни ми змогли забезпечити відкриття чергових груп в садочках. Тому, брехливі заяви депутатки Андрєєвой, що в місті проблема з садочками – не відповідає дійсності.

Маніпуляція від Ольги Андрєєвой. Депутатка у своїх дописах повідомляє, що у місті Нетішин всі садочки працюють у штатному режимі та мають укриття.

Я перевірив інформації та мушу заявити, що депутат Ольга Андрєєва маніпулює. Некоректно порівнювати міста Нетішин та Южноукраїнськ, оскільки більшість дитячих садків в Нетішині будувалися з ПРУ (протирадіаційне укриття). Не плутайте з найпростішим укриттям.

На сайті Управління освіти Нетішинської міської ради зазначено перелік та мережу: 5 ліцеїв,  8 дитячих садочків та 3 заклади позашкільної освіти. В будівлях двох ліцеїв та в шести дитячих садочках розташовані ПРУ (протирадіаційні укриття), потужність яких перевищує кількість учнів.

В цілому по місту Нетішин існує близько 60 ПРУ (!!!). Тобто, майже в кожному третьому житловому або адміністративному будинку Нетішина є ПРУ. Натомість в місті Южноукраїнськ немає жодного ПРУ. В тих закладах освіти Нетішина, де відсутні ПРУ або укриття (є і такі) складається договір з власниками розташованих поблизу ПРУ (відстань не більше 100 м). Дана інформація про Перелік розташування протирадіаційних укриттів в місті Нетішин висвітлена в інтернет-газети «Нетішин City» у статті «А ви знаєте, де розташована найближча до вашого будинку захисна споруда?».

Нажаль, житлові та адміністративні будинки Южноукраїнська будувались без ПРУ. Підвали садочків в Южноукраїнську взагалі не пристосовані для цього і навіть немає технічної змоги облаштувати їх (або немає підвалів взагалі, занизькі стели, комунікації, відсутні додаткові виходи тощо).

Тільки в двох дитячих садочках Южноукраїнська місцева влада, управління освіти та керівництво ДНЗ змогли влаштувати найпростіше укриття – це ДНЗ №2 та №3. Попри це їхня площа замала, щоб вмістити весь контингент дітей, оскільки в підвалах комунікації (труби тепло та водопостачання, каналізації тощо). Але звісно про це депутатка нічого не знає, бо їй це не цікаво.

Тому, маніпуляція від Ольги Андрєєвої виглядає цинічно, враховуючи воєнний стан та безпеку дітей.

Бездіяльність депутата Ольги Андрєєвой.

Відомо, що депутат міської ради є представником громади і згідно ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» має широкі повноваження, в тому числі прийняття бюджету, внесення змін до нього шляхом пропозицій.

Майже за ТРИ роки депутатства Ольги Андрєєвой, яка до речі є членом бюджетної комісії міської ради, жодних пропозицій про збільшення витрат на облаштування укриттів в навчальних закладах Южноукраїнська не надходило. Більше того, вона взагалі не приділяла увагу проблемам освіти. Навпаки, блокувала деякі бюджетні рішення про виділення коштів на потреби закладів освіти (за потреби опублікую поіменне голосування).

Громада обрала вас депутатом, щоб життя в місті ставало з кожним роком комфортнішим. Замість цього, ви всі свої зусилля докладаєте заради власної вигоди, як наприклад з встановленням кафе на проспекті, виділення бюджетних коштів на ремонт ліфтів у «ваших» ОСББ. Невже ви думаєте, що ваше потрійне поєднання депутатства, ГО «Асоціація ОСББ» та управляючої кампанії ОСББ «Престиж сервіс», залишиться непоміченим і люди не взнають, як кошти місцевого бюджету  та з будинків перетікають у вашу кишеню?

Ольга Андрєєва критикує владу, проте, вона мабуть забула, що вона і є влада!

Факти та статистика щодо дитячих садочків

Доповнити свою відповідь хочу статистикою, яка яскраво ілюструє результат роботи команди освітян під моїм керівництвом, а саме – ситуацію із дитячими дошкільними навчальними закладами в Южноукраїнську.

У 2022-2023 році в дошкільні заклади Южноукраїнська зараховано 1349 вихованців, з них віком від 1,6 до 3 років  – 322. Кількість дітей садкового віку, які знаходяться в Южноукраїнську станом на 01.06.2023 року, – 1027. За попередніми даними у 2023-2024 цей контингент в Южноукраїнську складатиме 1295 осіб, з них  віком від 1,6 до 3 років  – 322. Кількість дітей садкового віку на 01.09.2023 року за попередніми даними складатиме 973 осіб.

Відповідно до правила бепеки з умовною назвою «2-х стін», забезпечено роботу всіх чергових групп у міських дитячих садочках. Максимальна кількість вихованців, яка може тут знаходитись – 629, що складає 65% від загальної кількості дітей садкового віку. Без порушення санітарних норм залишається можливість додатково влаштувати в чергові групи не більше 25-30 дітей.

Зараз власними силами освітян розпочато ремонтні роботи у підвальних приміщеннях ДНЗ №2 та №3. Для цього закуплено всі необхідні будівельні матеріали та устаткування. Після завершення ремонту, а також улаштування електромереж для забезпечення освітлення за допомогою бензинових генераторів та облаштування додаткового входу у пристосоване укриття, з 01.09.2023 року відвідувати ці заклади зможуть ще близько 100 дітей. Об’єкти розпочнуть роботу після погодження з ДСНС.

Таким чином, з 01.09.2023 року 754 дитини зможуть відвідувати садочки, що складе 75% загальної кількості дітей віком від 3 до 6 років.

Треба враховувати, що 108 дітей, які зараз відвідують чергові групи, у вересні підуть до 1-х класів ліцеїв. Це надасть змогу більшості батьків малюків трирічного віку, вирішити питання з дитсадком. В свою чергу сім’ї з дітьми до трьох років мають законне право на оформлення відпустки по догляду за дитиною.

У важкі часи війни, коли ворог був поруч, ми працювали, тому досягли таких високих результатів!

Віримо в ЗСУ! Зрадникам ганьба!

З повагою, заступник міського голови Сергій Горностай

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]