Барометр Миколаївські ритуальники запідозрили поліцію в «зливі» інформації та звернулися до ГБР та прокуратури

Миколаївські ритуальники запідозрили поліцію в «зливі» інформації та звернулися до ГБР та прокуратури

Просмотров: 634
20 Липня 2023, 18:16

Миколаївські підприємці, задіяні у сфері ритуальних послуг, написали колективне звернення до обласної прокуратури та територіального управління ДБР.

«Інформуємо Вас щодо ситуації, що склалася у м. Миколаєві щодо «співробітництва» співробітників Національної поліції м. Миколаєва та ФОП Вітвіцький Валентин Іванович, –йдеться у зверненні.-У м. Миколаєві співробітники поліції залучають зазначений ФОП до перевезення тіл померлих на території м. Миколаєва до моргів міста».

Подібна ситуація в Миколаєві вже не перший рік, і років десять тому цьому були присвячені масштабні журналістські розслідування, які проводив, зокрема, і сайт « Новини-N».. Однак якщо раніше ключовою ланкою в цій корупційній схемі родичі померлого — ритуальна фірма називали швидку допомогу, то кілька років тому її, за твердженням підприємців, змінила поліція. Як тільки родич померлого починає дзвонити в інстанції про смерть близької людини, сподіваючись дізнатися, що їй робити далі, і однією з цих інстанцій виявляється поліція, інформація звідти одразу йде конкретному похоронному агентству. Його представник одразу ж приїжджає до родичів померлого, бере їх «в обіг», нав’язуючи свої послуги, а то й нічого не питаючи — просто роблячи все, що вважають за потрібне, а потім виставляють рахунок.

На підтвердження своїх слів підприємці передали у розпорядження нашої редакції кілька записів телефонних розмов. На них зафіксовано діалог двох людей. Той, чий виклик надійшов на телефон, видається навіть не людиною, а як машина з перевезення тіла в морг. На записах відчувається явне замішання іншого учасника діалогу — він повідомляє, що дзвонили тільки в поліцію, і явно не розуміє, з якого дива йому дзвонять вже з ритуального агентства. А розгублену і вбиту горем людину легко переконати в чому завгодно. У результаті родичі покійного позбавляються можливості вибору, а одна конкретна ритуальна агенція отримує незаконну конкурентну перевагу перед рештою.

– Номер екстреного виклику 102, райвідділи – вся робота із померлими зав’язана на тих самих людей.Людина викликає поліцію, каже, що померла людина, називає прізвище, ім’я, по батькові померлого.Ще навіть трубку не поклав, а йому паралельно вже дзвонять дві «ритуалки»,– стверджують підприємці, котрі прийшли до редакції.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]