Барометр Парламент Молдови схвалив вихід країни із Міжпарламентської асамблеї СНД

Парламент Молдови схвалив вихід країни із Міжпарламентської асамблеї СНД

Просмотров: 325
20 Липня 2023, 17:30

Парламент Молдови у четвер, 20 липня, ухвалив у другому читанні проект денонсації Конвенції про Міжпарламентську асамблею СНД (МПА СНД).

Про це повідомляє Newsmaker .

Вихід Молдови з Міжпарламентської асамблеї СНД був ініційований спікером парламенту Ігорем Гросу через розбіжності між цілями та політикою країни та організації, а також узятим Молдовою курсом на євроінтеграцію.

Як зазначено в прес-релізі парламенту Молдови, 2023 року країна мала заплатити за участь у МПА СНД членський внесок 5,8 мільйона леїв, проте на початку року уряд вирішив не брати участь у заходах організації.

Як доповнення за Конвенцією 20 липня депутати парламенту Молдови проголосували за денонсацію Угоди в рамках СНД про взаємодію у сфері запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Очікується, що вихід Молдови з МПА СНД вплине лише на її торговельні та міграційні відносини з Росією як із засновником організації. Щодо інших країн-членів СНД Молдова зможе продовжувати співпрацю з ними як раніше.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]