Барометр Колишній одеський воєнком незаконно збагатився на 188 мільйонів гривень, – НАЗК

Колишній одеський воєнком незаконно збагатився на 188 мільйонів гривень, – НАЗК

Просмотров: 321
19 Липня 2023, 18:31

Колишній начальник Одеського обласного військкомату Євген Борисов незаконно збагатився на суму 188 мільйонів гривень.

Про це на брифінгу повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, пише Ліга.net.

За його словами, зараз ініційовано перевірку всього керівного складу українських територіальних центрів комплектування (колишні військкомати).

Він зазначив, що “буквально сьогодні” буде спрямовано висновок щодо незаконного збагачення голови Одеського обласного військкомату.

– Це рекордний висновок встановлення фактів, 188 мільйонів гривень. Тільки один об’єкт в Іспанії коштує 3,7 мільйона євро, – сказав Новіков.

Глава НАЗК заявив, що Борисов стверджує – всі отримані гроші були позиками.

– Одна з них – нібито від власника нічного клубу “Ібіца”. Доказів немає. Під час підписання документів підписанти навіть не перебували в Одесі. Також там викрили незаконні канали виїзду за кордон. Випадок кричущий, – резюмував він.

Нагадаємо, 22 червня журналісти Української правди опублікували відеорозслідування. У ньому вони показали віллу в Іспанії, записану на матір начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова. На його дружину там же записано офісний центр.

23 червня Президент України Володимир Зеленський доручив негайно звільнити Борисова та створити комісію для перевірки всіх військовослужбовців у всіх областях. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Борисова буде звільнено з посади, але не зі Збройних Сил України.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]