Барометр Зеленський заявив про нестачу систем ППО

Зеленський заявив про нестачу систем ППО

Просмотров: 210
19 Липня 2023, 17:47

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони – щонайменше для того, щоб повноцінно захистити стратегічні об’єкти.

Про це він сказав на брифінгу у середу після зустрічі із прем’єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром у Києві.

“Нам потрібно захистити наше небо. Ви бачите, що відбувається у нас. Нам не вистачає тих потужних систем, щоб захистити наші міста. Я навіть не говорю про всі міста, хоча захищати треба все. Але ті міста, які забезпечують нашим військовим те, про що я сказав, забезпечують головні коридори, ті міста, в яких зосереджено нашу стратегічну інфраструктуру, наші ядерні об’єкти – всі ці міста нам потрібно захистити сучасними ППО», – заявив Зеленський.

Коментуючи питання зернового коридору, президент також зазначив, що Росія б’є ракетами українськими портами, і їх також треба захищати.

Він наголосив, що з цим завданням ефективно справляються системи ППО SAMP/T та Patriot.

“Не зараз говоритимемо, де знаходяться ці системи, але вони працюють. SAMP/T працює чудово. Якби у нас були додаткові відповідні системи, то ці системи захистили б інфраструктуру Одеси – і не тільки портову”, – сказав Зеленський.

Він нагадав, що нещодавно була домовленість з канцлером Німеччини Олафом Шольцем про додаткові ППО Patriot, “але всього цього поки що не вистачає захистити відповідну інфраструктуру”.

Нагадаємо, сьогодні вночі армія РФ здійснила потужну атаку різними видами ракет та ударними БПЛА на  південні області України .

Було зафіксовано попадання на Одещину та Херсон. Внаслідок повітряних боїв та падіння уламків спалахнули об’єкти рекреаційної інфраструктури  у прибережній зоні Миколаївської області . Загалом постраждали 13 людей.

Пізніше стало відомо, що постраждала портова інфраструктура, а Мінвідновлення показало наслідки атаки РФ на порти.

А вдень у середу, 19 липня, ворог знову вдарив по Куцурубській громаді Миколаївського району .

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]