Барометр Кулеба в ООН суворо звернувся до РФ через депортацію українських дітей

Кулеба в ООН суворо звернувся до РФ через депортацію українських дітей

Просмотров: 178
18 Липня 2023, 18:13

Очільник МЗС України вимагає від РФ надати доступ до депортованих дітей представникам міжнародних правозахисних місій. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба затребував від Росії список дітей, яких вивезли з окупованих територій.

Про це він сказав під час виступу на дебатах Генеральної асамблеї ООН, повідомляє пресслужба МЗС.

“Вимагаємо від Росії негайно надати список дітей, яких вивезли з України в Росію, а також надати доступ до цих дітей представникам міжнародних правозахисних і моніторингових місій”, – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що станом на липень на Батьківщину вдалося повернути лише 383 українські дитини. Росія не надає інформації про наших дітей і не зацікавлена в тому, аби сім’ї возз’єднувалися.

Водночас у Центрі національного спротиву кажуть, що росіяни масово вивозять дітей із захоплених територій до РФ, аби промити їм мізки своєю агресивною пропагандою. Протягом липня росіяни вивезли близько 280 дітей з тимчасово окупованої Луганської області до “казачого кадетського корпусу” у РФ. До кінця літа окупанти планують вивезти загалом біля 500 українських дітей.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]