Барометр Суд повернув державі Благодатненське водосховище

Суд повернув державі Благодатненське водосховище

Просмотров: 579
13 Липня 2023, 14:44

Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов Первомайської окружної прокуратури.

Суд зобов’язав фізичну особу – підприємця повернути у власність територіальної громади земельну ділянку у комплексі з водним об’єктом загальнодержавного значення – Благодатненським водосховищем, вартістю більше 40 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2006 році між Арбузинською райдержадміністрацією та фізичною особою – підприємцем укладено договір оренди земельної ділянки площею 101 га, з розташованим на ній водним об’єктом площею понад 68 га, в межах Благодатненської сільської ради Арбузинського району (на даний час – Первомайський район).

Однак, після закінчення строку його дії, підприємець земельну ділянку не повернув та продовжує здійснення підприємницької діяльності з вилову риби на водному об’єкті.

Водночас, в силу положень ст. 51 Водного кодексу України водний об’єкт визначено окремим від земельної ділянки об’єктом, передача якого у оренду відбувається за договором оренди водного об’єкту у комплексі із земельною ділянкою.

При цьому, за оренду водного об’єкта та земельну ділянку справляється окрема орендна плата, що є істотними умовами таких договорів.

Зважаючи на бездіяльність власника земельної ділянки водного фонду та реагуючи на порушення інтересів держави окружною прокуратурою пред’явлено позов до суду, який задоволено у повному обсязі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]